Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@20:19:18 GMT

دیپلماسی علمی، بهترین نوع دیپلماسی است

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۳۰۳۳۴

دیپلماسی علمی، بهترین نوع دیپلماسی است

گروه فرهنگی ــ رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ما دانشگاهیان به این باور رسیده‌ایم که بهترین نوع دیپلماسی، علمی است و در صورت رسیدن به این دیپلماسی موفق می‌شویم رهبرانی را برای کشورهای خود تربیت کنیم.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهدامروز سوم دی ماه در چهارمین مجمع دانشگاه‌های ایران و جهان عرب با موضوع «آینده پژوهش جایگاه دانشگاه‌های ایران و جهان عرب در توسعه جهان اسلام» در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: امروز میزبان چهار کشور عراق، سوریه، لبنان و عمان هستیم و این درحالی است که ما انتظار حضور بیش از 40 دانشگاه از کشورهای دنیا را داشتیم، اما همه ما می‌دانیم که موانع فراوانی در زمینه ارتباطات میان ملت‌ها و کشورهای همسایه وجود دارد، اما امیدواریم که پیام دوستی ما به این کشورها برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: قدیمی‌ترین دانشگاه مدرن در ایران 85 سال عمر دارد، اما این منطقه از گیتی وارث توسعه بسیاری از رشته‌های علمی در جهان امروز است و به خود می‌بالیم که این پهنه از خاک، در تکامل علمی نقش به‌سزایی داشته است و باوجود اینکه در گذشته دانشگاه‌هایی به شکل امروزی وجود نداشت، اما بحث و گفت‌وگو در مقیاس وسیع در کشورها وجود داشته و افتخارات فراوانی در توسعه علم و فناوری در دنیا ایجاد شده است.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: امروز برآنیم که مجدد دور یکدیگر جمع شویم و بتوانیم این پهنه از گیتی را به جایگاه گذشته خود برسانیم و با قرار دادن ظرفیت‌های موجود در کنار یکدیگر در توسعه و بهبود زندگی مردم تلاش کنیم.

کافی خاطرنشان کرد: موانع زیادی بر سر راه روابط کشورها ایجاد شده و ایجاد دیپلماسی در حوزه‌های مختلف بسیار سخت شده، اما ما دانشگاهیان به این باور رسیده‌ایم که بهترین نوع دیپلماسی، علمی است و در صورت رسیدن به این دیپلماسی موفق می‌شویم رهبرانی را برای کشورهای خود تربیت کنیم.

وی اضافه کرد: ما به هیچ وجه ارتباط با دنیا را نفی نمی‌کنیم و معتقدیم که علم میراث جهانی است و باید در تمام دنیا گسترده شود، اما نباید فراموش کرد که علمی که توسط مردم یک منطقه تولید می‌شود، ابتدا بیشترین کاربرد آن برای مردم آن مناطق است.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: ایران، ترکیه، کشورهای جهان عرب و افغانستان همه در یک خاک قرار دارند و دارای تاریخ، جغرافیا و دین مشترک هستند و زمانی که مشکلی در یک منطقه حل شود، قابل ترویج به کشورهای دیگر است.

کافی عنوان کرد: مسائل طبیعی، اقلیمی و جغرافیایی دامن اکثر کشورها و شهرهای بزرگ دنیا را گرفته است و در حوزه کشاورزی و علوم زمینی بسیاری از مسائل به یکدیگر وابسته است. به عنوان مثال، ایجاد ریزگردها در یک کشور می‌تواند مشکلاتی را برای کشورهای همسایه ایجاد کند و با همکاری کشورها با یکدیگر می‌توانیم مسائل و مشکلات را حل کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی کافی دانشگاه فردوسی دیپلماسی علمی جهان عرب آینده پژوهش جهان اسلام قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۰۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، میثم عرب‌زاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در نشست خبری برگزاری هشتمین همایش ملی فرش ایران که به میزبانی این واحد دانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه می‌تواند نقش اساسی در جهش تولید ایفا کند. دانشگاه آزاد اسلامی کاشان ازلحاظ ورودی در سال جاری با ۳۰ درصد رشد پذیریش دانشجو، مواجه بوده که نسبت به سال‌های اخیر بی‌سابقه است.

وی افزود: اکنون شرایط خوبی در دانشگاه وجود دارد زمانی ۲هزار ۷۰۰ دانشجو در دانشگاه داشتیم اکنون به ۵ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده یعنی در چهار سال تعداد دانشجو به دو برابر شده است. تعداد دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در دانشگاه در سال‌های قبل، ۸۰۰ بوده که اکنون این آمار به هزار و ۷۰۰ نفر رسیده و دانش‌آموزان این مدارس می‌توانند از کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی کاشان که برای دانشجویان است، برای ارتقای سطح آموزش خود بهره‌گیری کنند. نزدیک به ۸۰۰ معلم، استاد هیئت علمی، حق و تدریس و کارمند در دانشگاه، فعال هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در پاسخ به این سؤال که علت این رشد ۳۰ درصدی دانشجوی دانشگاه، چیست؟ گفت: در این سال‌ها سعی کردیم استادان متخصص و قوی را شناسایی و به دانشگاه دعوت کنیم. برای انتخاب استادان نگاه صرفاً علمی و تخصصی است نگاه تیمی، گروهی، اصلاً جایگاه ندارد.

عرب‌زاده درباره با بیان مشکلات اخیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان عنوان کرد: اکنون این واحد دانشگاهی با بازنشستگی گروهی استادان مواجه بوده؛ البته استادان جوان و نخبه در دانشگاه مشغول به تدریس هستند؛ اما زمان می‌برد تا به مانند استادان گذشته باتجربه باشند.

وی جذب برخی استادان متخصص به عرصه صنعت را چالش علمی دانست و بیان کرد: به علت شرایط سخت اقتصادی این استادان زودتر جذب صنعت می‌شوند تا به تربیت نیرو‌های متخصص جوان بپردازند و شرایط اقتصادی جامعه در این امر دخیل است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با اشاره به برخی از دانشگاه‌ها که هنوز زیرساخت کافی ندارند، تأکید کرد: دانشجو باید در محیط دانشگاه متخصص و عالم شود؛ اما در برخی دانشگاه‌ها حتی زیرساخت‌های دانشگاهی هم مهیا نیست؛ اما با تبلیغات دانشجو، جذب می‌کنند. رشد قارچ گونه دانشگاه، نیاز امروز جامعهٔ علمی نیست؛ بلکه تخصص گرایی، تربیت افراد و نیروی جوان علمی نیاز کشور است. اینکه صرفاً بخواهیم فقط مدرک بگیریم کافی نیست و باعث می‌شود فاصله و یا شکاف عمیق بین دانشگاه و جامعه کار ایجاد شود؛ زیر متخصص تربیت نکرده‌ایم.

وی، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان به‌عنوان شانزدهمین دانشگاه آزاد اسلامی کشور و نخستین دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، دانست و گفت: این دانشگاه دارای سرای فرش ماشینی و سه مرکز تحقیقات و فناوری، شتاب‌دهنده و آزمایشگاه طراحی فرش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس