Web Analytics Made Easy - Statcounter

ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر جهان رویایی است که بسیاری از ما حتی در میانسالی نیز به آن فکر می‌کنیم. البته عطش تحصیل علم در سنین جوانی بواسطه فراغت و آمادگی ذهنی افزون‌تر حتما بیشتر است اما به هر حال بسیاری از اقشار تحصیل کرده جامعه در هر سن و سالی اگر فرصت و شرایط ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشند، به راحتی از کنار آن عبرور نخواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بهترین کشورهای جهان برای ادامه تحصیل کدامند؟ آخرین رده بندی برترین دانشگاه‌های جهان در سال 2018 چه ترتیبی دارد و هزینه زندگی و تحصیل در این کشورها به چه اندازه است؟ پاسخ این پرسش‌ها و دیگر موارد مربوط به ادامه تحصیل در خارج موضوع اصلی این نوشتار است.

دانشگاه یا کشور؛ اولویت کدام است؟

زمانی که درباره شرایط ادامه تحصیل در خارج سخن می‌گوییم دو مولفه اصلی را باید در نظر بگیریم. نخست شرایط و هزینه تحصیل در رشته و مقطع مد نظر در دانشگاهی خاص و دوم شرایط و هزینه زندگی در آن کشور. بنابراین نخستین پرسشی که هر متقاضی ادامه تحصیل می‌تواند از خود بپرسد این خواهد بود که آیا دانشگاهی خاص برای ادامه تحصیل برایش اولویت دارد و یا تحصیل در کشوری خاص نقش اصلی را در تصمیم نهایی وی خواهد داشت.

برای مثال عده‌ای از ما بدلیل علایق شخصی و یا حضور دوستان و اقوام مایل هستیم برای ادامه تحصیل به آلمان و شهری خاص در آن برویم. به بیان دیگر این کشور و یا شهر است که مقصد ما را مشخص می‌کند و نه دانشگاه. عده‌ای دیگر بدلیل تحصیل در رشته‌ای خاص و یا در نظر گرفتن رتبه علمی دانشگاهی مشخص، تلاش می‌کنند از آن دانشگاه به خصوص پذیرش تحصیلی بگیرند.

عده‌ای دیگر اما به دلیل برخورداری از شرایط خاص دانشگاه و کشور آینده برای ادامه تحصیل را انتخاب می‌کنند. تصور کنید فردی با مدرک کارشناسی مهندسی صنایع با معدل مناسب و مسلط به زبان آلمانی در صدد ادامه تحصیل باشد. نخستین گزینه برای وی با توجه به این مهم که تحصیل در آلمان رایگان است، به احتمال غریب به یقین همین کشور خواهد بود.

بنابراین می‌توان گفت شرایط هر فرد و این پرسش که کشور اولویت دارد و یا دانشگاه تا حدود بسیار زیادی مقصد وی برای ادامه تحصیل در خارج را تعیین می‌کنند.

برترین کشورهای جهان برای تحصیل کدامند؟

کشورهایی هستند که بدلیل رتبه علمی دانشگاه‌های خود همواره و به شکلی سنتی در صدر فهرست برترین کشورهای جهان برای ادامه تحصیل قرار داشته‌اند. کشورهایی همچون آمریکا، انگلیس، کانادا، آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا در زمره بهترین و محبوب‌ترین کشورهای جهان برای جذب دانشجوی بین‌المللی بوده اند. نگاهی گذرا به 

فهرست برترین دانشگاه‌های جهان نیز موید همین نکته است. از 10 دانشگاه برتر جهان در سال 2018، دانشگاه آکسفورد و کمبریج انگلیس رده اول و دوم را به خود اختصاص داده‌اند و دانشگاه امپریال کالج لندن نیز در این فهرست نهم است. این در حالی است که 7 دانشگاه بعدی همگی از کشور آمریکا هستند. اما واقعیت این است که نه تنها اخذ پذیرش تحصیلی از این چنین دانشگاه‌هایی بسیار دشوار است بلکه هزینه زندگی در دو کشور آمریکا و انگلیس نیز بالاست. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان خارجی ترجیح می‌دهند کشورهایی دیگر در اروپا همچون پرتغال را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند تا هم اخذ پذیرش تحصیلی در آنها راحت‌تر باشد و هم هزینه زندگی به مراتب پایین‌تر.

در این میانه اما کشورهای دیگری همچون کانادا هستند که طی چند سال اخیر به شکل فزاینده‌ای در جذب دانشجویان بین‌المللی موفق عمل کرده‌اند. تحصیل در کانادا از چند جهت برای متقاضیان ادامه تحصیل جذاب است. نخست اینکه دروس در دانشگاه‌های این کشور به زبان انگلیسی تدریس 

می‌شوند و زبان رسمی در این کشور نیز انگلیسی (و فرانسه) است. از سوی دیگر هزینه تحصیل و زندگی در کانادا به مراتب پایین‌تر از کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس خواهد بود. شهریه دانشگاه‌ها و همچنین هزینه‌های جاری یک زندگی دانشجویی در کانادا به مراتب مناسب‌تر کشورهای گران اروپایی و آمریکا است.

مزیت دیگر تحصیل در کانادا امکان اخذ اقامت این کشور پس از پایان دوران تحصیل خواهد بود. دارندگان ویزای تحصیلی کانادا پس از پایان دوره تحصیل یکسال فرصت خواهند داشت شغلی مناسب برای خود دست و پا کنند. در صورتی که فارغ التحصیل خارجی بتواند طی این مهلت قانونی با یک موسسه، شرکت، نهاد دولتی و یا کارفرمای خصوصی قراداد کار تمام وقت امضا کند ویزای تحصیلی وی به ویزای اقامت موقت با یکسال اعتبار تغییر خواهد کرد و پس از 3 سال این فرد می‌تواند برای اقامت دائم کانادا اقدام نماید.

برترین دانشگاه‌های جهان در سال 2018

نشریه معتبر تایمز هر ساله فهرستی از برترین دانشگاه‌های جهان منتشر می‌کند. این رده بندی بر اساس رتبه علمی، امکانات تحقیقاتی-پژوهشی، رضایت دانشجویان و خدمات رفاهی و اجتماعی دانشگاه تنظیم می‌شود. همانطور که پیشتر اشاره کردیم از 10 دانشگاه برتر دنیا، آمریکا 7 سهم و انگلیس 3 سهم دارد. دانشگاه‌های استنفورد، دانشگاه فناوری کالیفرنیا، دانشگاه MIT، دانشگاه هاروارد، دانشگاه پرینستون و دانشگاه شیکاگو برترین دانشگاه‌های کشور آمریکا محسوب می‌شوند.

دانشگاه ETH زوریخ بلافاصله پس از این دانشگاه‌ها قرار گرفته اما همه می‌دانیم سوئیس به نوعی لوکس‌ترین و البته گران‌ترین کشور جهان است.  دانشگاه‌های تورنتو، بریتیش کلمبیا، مک گیل، مک مستر و دانشگاه مونترال نیز از بهترین دانشگاه‌های کانادا برای ادامه تحصیل محسوب می‌شوند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ادامه تحصیل دانشگاه اروپایی تحصیل در آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۳۰۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی

ایسنا/کردستان قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی با اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در سراسر کشور فعال است.

علی سروری‌مجد، امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان، اظهار کرد: حوادث اخیر در دانشگاه‌های آمریکا نشان داد، وقتی مسئله انسانیت تبدیل به فطرت پاک انسانی از باب توحیدی می‌شود یک اتفاقی خوبی بین ادیان و مذاهب شکل می‌گیرد.

وی افزود: مسئله غزه نشان داد که امت اسلامی از هر قوم و مذهبی و با هر گرایشی در دفاع و حمایت از مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و فلسطین در میدان حاضر و نسبت به دشمن مشترک ثابت‌القول و محکم ایستاده‌اند.

قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در ایام میلاد حضرت مسیح(ع) برادران و خواهران عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا یک نشست بین ادیانی در تهران برگزار شد که خروجی بسیار مفید و مؤثری داشت.

وی، به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: در ۵ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی از حیث آموزشی و پژوهشی، اداری و مالی و انضباط رشد صعودی خاصی پیدا کرده است.

به گفته سروری مجد، سامانه‌های آموزشیار برای تمام فرایندهای آموزشی از ابتدا تا انتها به صورت یکپارچه و متمرکز در سطح کشور فعال شده است.

وی، در ادامه از راه اندازی سامانه‌های پژوهش یار خبر داد و بیان کرد: سامانه پژوهش یار برای تمام فرایندهای پژوهشی پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا شکل گرفته و آن بی‌انضباطی‌هایی که در حوزه پایان نامه‌ها و رساله‌ها در گذشته وجود داشت، رفع شده است.

قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی، اضافه کرد: پیش دفاع متمرکز برای پایان نامه‌ها داریم و سختگیری‌هایی که در تدوین مقالات وجود داشت از بین رفته و آزمون‌های زبان هم به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: در ۵ سال اخیر انضباط مالی با راه‌اندازی سامانه حساب یار بیش از گذشته تحقق پیدا کرده و چک‌های بلا محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد.

سروری‌مجد در ادامه این دیدار به فعالیت ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو، ۵۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و وابسته، ۱۵۰ هزار دانش‌آموز و ۸۰۰ مدرسه وجود دارد که کار رصد و کنترل این واحدهای آموزشی نیازمند این سامانه‌ها است.

به گفته وی، طی ۴ و ۵ سال اخیر همه چیز در این دانشگاه به صورت متمرکز رصد و کنترل می‌شود و آن انضباط علمی و انتظاری که مقام معظم رهبری در این زمینه داشتند، محقق شده است.

وی افزود: از سال ۹۸ با ابتکار رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در استان‌های تقریبی حرکت خوبی شروع شده و تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی استان‌هایی که برادران و خواهران اهل سنت و تشیع زندگی می کنند، ایجاد شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور بیان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی از دستورات و تاکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ به رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور است که ما ملزم به تلاش بر این سه محور هستیم و تمام واحدهای دانشگاه را بر مبنای این سه حوزه خطیر و مهم تقسیم بندی کرده‌ایم.

سروری‌مجد تصریح کرد: کمیسیون گسترش فضای انقلابی با حضور رؤسای تمام استان‌ها و معاونین ذیربط و کمیسیون حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون ارتقای علمی تشکیل شده است و روندی که‌ اکنون در استان کردستان در زمینه این سه حوزه مطالبات رهبری وجود دارد روند قابل قبول و خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • مویس در تشریح علت افت وست هم: ما دیگر رایس، بهترین هافبک کشور را در اختیار نداریم
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)
  • گرفتن ویزای دانشجویی اروپا چگونه است؟
  • کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک
  • آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است
  • بهترین سپرها در برابر تیغ برنده تورم کدامند؟